Toerisme in HURWENEN, ontdek hieronder de mogelijkheden van Toerisme in HURWENEN.

Hurwenen, informatie over Hurwenen


Hurwenen (in de volksmond Hurne) is een dorp gelegen aan de zuidoever van de Waal in de Bommelerwaard, enkele kilometers ten oosten van Zaltbommel. Tussen 1821 en 1955 was Hurwenen een zelfstandige gemeente, daarna werd het samengevoegd met Hurwenen Gelderse Rossum. Sinds 1999 maakt het deel uit van de Nederlandse gemeente Maasdriel. Hurwenen heeft 841 inwoners.In Hurwenen staat een beltmolen met de Latijnse naam 'Vento Vivimus' (Wij leven van de wind), die eigendom is van de gemeente Maasdriel. Deze in 1875 gebouwde molen heeft in de Tweede Wereldoorlog veel schade opgelopen en werd in 1975 gerestaureerd. De molen is maalvaardig en sinds 1991 wordt er graan gemalen voor veevoer.

Het staatsnatuurmonument de Kil van Hurwenen, in de uiterwaard van de Waal, is een vooral in vogelkringen bekend natuurgebied.

 

Schrijf hier uw reactie over deze plaats en win een Hotel Arrangement


Mooie andere plaatsen zijn:


HURWENEN Hurwenen volksmond Hurne) gelegen zuidoever Bommelerwaard enkele kilometers oosten Zaltbommel Tussen zelfstandige gemeente daarna samengevoegd Gelderse Rossum Sinds maakt Nederlandse Maasdriel heeft inwoners In staat beltmolen Latijnse Vivimus' leven wind) eigendom gebouwde molen Tweede Wereldoorlog schade opgelopen gerestaureerd maalvaardig sinds wordt graan gemalen veevoer Het staatsnatuurmonument uiterwaard vooral vogelkringen bekend natuurgebied